Danko Jones -basisti joulupukin jäljillä

Danko JonesKanadalainen rock-yhtye Danko Jones on esiintynyt Suomessa useaan otteeseen uransa aikana. Bändin basisti John Calabrese pitää Suomea hienona paikkana ja arvostaa suomalaisia faneja. Hän muitelee esiintyneensä mm. Ruisrockissa ja Ankkarockissa, sekä kiertäneensä Suomen kaupunkeja, kuten Jyväskylä ja Tampere.

Mutta vaikka Suomi onkin tuttu maa, ihan kaikkea ei sentään aina voi muistaa tai tietää.

”Eikös joulupukki ole Tampereelta?”.

Korjattuamme, että joulupukki on itse asiassa Rovaniemeltä, repeää John nauruun. Mutta läheltä liippasi, ainakin maa oli oikea.

John on mieltynyt erääseen perisuomalaiseen perinteeseen.

”Mahtavaa Suomessa on se, että olet missä päin Suomea tahansa, niin aina löytyy sauna, jonne voi mennä keikan jälkeen”.

John tietää myös useita suomalaisia bändejä, kuten Peer Günt, Hurriganes ja The 69 eyes. Mitä mieltä kanadalais-rokkari on suomalaisesta musiikki-skenestä?

”Pidän Hurriganesista ja tunnen The 69 eyes:n pojat.”

Lordille häneltä ei kuitenkaan tipu ymmärrystä.

”En oikein ymmärrä koko Lordi-touhua”, John naurahtaa.

Suomi-aiheesta päästäänkin sitten itse bändiin ja bändin kuulumisiin. Danko Jonesin viimeisin albumi, jonka julkaisusta on vierähtänyt aikaa jo tovi, on nimeltään ”Never Too Loud”, eli vapaasti suomennettuna ”Ei koskaan liian lujaa”.

No voiko rock koskaan soida liian lujaa, John?

”Luulen ettei se koskaan voi soida liian lujaa. Never too loud on eräänlainen rock-klisee, josta sitten päädyimme tähän nimeen”, John toteaa. ”Paitsi jos olet Motörheadin keikalla, silloin se soi todella lujaa!”, hän lisää naureskellen.

Viimeisimmältä albumilta on lohkaistu sinkkuna Code Of The Road -niminen biisi. Kyseisestä kappaleesta on tehty myös musiikkivideo. Mitä mieltä John on musiikkivideoista ja kuinka tärkeitä ne ovat bändille?

”Musiikkivideo on ikään kuin eräänlainen mainos bändille. Ne ovat tärkeitä, mutta minusta niiden tekeminen on tylsää. Mutta Code Of The Road -videon tekeminen oli hauskaa. Mukana oli tyttö, joka on erittäin hyvännäköinen, joten oli mielekästä työskennellä hänen kanssaan. Video tehtiin myös erittäin pienellä budjetilla, joten rahaakaan ei kulunut mahdottomasti. Useat bändit käyttävät suuria summia videoiden tekemiseen, mutta vaikka me emme käyttäneet, niin videomme näyttää silti mielestäni erittäin hyvältä.”

Danko Jones on tunnettu energisenä ja loistavana live-bändinä. Mikä on avain hyvään keikkaan, josta yleisökin pitää?

”Avain hyvään keikkaan on yhteyden löytäminen yleisön kanssa. Ja keikka täytyy vetää kuin se olisi viimeinen keikka ikinä. Jos ei halua olla lavalla, silloin ei pitäisi siellä ollakaan. Me rakastamme tehdä tätä, ja toivon mukaan se välittyy myös yleisöön.”

Danko Jonesin keikka kannattaa ehdottamasti käydä tsekkaamassa, heti kun siihen mahdollisuus tulee. Aitoa rockia aidolla energisellä meiningillä. Mitä muuta sitä tarvitseekaan?

One comment to “Danko Jones -basisti joulupukin jäljillä”
  1. Pingback: Danko Jones – Below The Belt « Rockkonttori.net

Comments are closed.