Helsinki vampires are Back in Blood

69 Eyes

Helsingin vampyyrit, The 69 Eyes, julkaisee uuden albuminsa Back In Blood Euroopassa 28. elokuuta. Saimme yhtyeen basistin Archie69:n kiinni suoraan levyn ennakkokuuntelutilaisuudesta Helsingistä, jossa oli kuulemma väkeä kiitettävästi ja muutenkin meininki kohdallaan. Juuri ennen haastattelua Archie69 ja muut bändin jäsenet olivat käyneet lavalla aloittamassa tilaisuuden.

– Kyllä vaan, käytiin skumpat juomassa ja laitettiin levy pyörimään. Täällä on jengiä tupa täynnä ja täällähän on meno hiffeimmillään tällä hetkellä. Justiin laitettiin levy pyörimään yleisön viihteeksi ja tässä diggaillaan ja hengaillaan ja tutustutaan toisiimme. Täällä on hauskaa.

No mitkä ovat tuoreet fiilikset nyt, kun levy ensimmäistä kertaa soi isolle yleisölle?

– No onhan se pitkän työn tulos, että se on nyt tässä kuultavissa. Sen eteen tehtiin paljon duunia ja mitä ennakkoon oon kuullut ihmisiltä palautetta, niin positiivista ja hyvää on ollut ja ollaan tosi tyytyväisiä tähän levyyn.

Back In Blood tosiaan julkaistaan Euroopassa elokuun lopussa. Pojat kävivät nauhoittamassa albumin rapakon toisella puolella.

– Kyllä joo, Los Angelesissa käytiin tekemässä äänitykset. Ensin tuottaja tuli suomeen meidän kanssa biisejä miettimään ja tehtiin ne täällä oikeastaan valmiiksi ja lähdettiin sitten Losiin ja äänitettiin se siellä loppuun.

Tuottajana levyllä on toiminut mm. Slayeria ja Monster Magnetia tuottanut ja Grammy-palkittu tuottaja Matt Hyde. Miten bändi päätyi yhteistyöhön kyseisen tyypin kanssa uusimman levyn tiimoilta?

– Kyllä se oli nämä bändit keiden kanssa hän on yhteistyötä tehnyt ja me haimme juuri tällaista soundia mitä hän on bändeille luonut. Hän oli meille niistä kaikista ketä tarjolla oli ehdottomasti se henkilö joka tähän hommaan haluttiin ja saatiin.

Minkälaista työskentely hänen kanssaan oli ja kuinka paljon se poikkesi aiempien levyjen työstämisestä?

– Kyllähän se sillä lailla poikkes, että ei niin hirveästi käytetty koneita ja studiokikkoja, vaan hän perusti asian siihen että tulkinta pitää löytyä ja biisit soitettiin alusta loppuun aina. Ja biiseissä pitää kuulua että bändi soittaa, eikä että koneilla on napsuteltu soinnut kohdalleen. Hän vannoo livesoundin nimeen.

Ensimmäinen singlelohkaisu Back In Blood -albumilta on nimeltään Dead Girls Are Easy. Biisi kuulostaa hieman jopa perinteikkäämmältä kitaravetoiselta rokilta mitä The 69 Eyes on aiemmin kuulostanut.

– Kyllä enemmän kitarat määrää tällä levyllä, siinä ei ehkä niin paljoa sitä syna-osastoa ole. Kyllä tämä kitaravoittoinen levy on ehdottomasti.

Kuinka hyvin tämä ensimmäinen single antaa suuntaa levyä kokonaisuudessaan ajatellen?

– Monipuolinen levyhän se kaikinpuolin on. Siinä on sitä vanhan liiton gootti-hyminääkin, mutta kyllä pääasiassa tämä on kuitenkin ihan rock-levy.

Uusimmasta Dead Girls Are Easy -singlestä on tehty myös upea musiikkivideo, joka sai ensi-iltansa Playboyn internet-sivuilla. Videon on ohjannut bändin hyvä kaveri ja aiemminkin heille videon ohjannut MTV-tähti Bam Margera. Kuinka bändi päätyi jälleen hänen kanssaan yhteistyöhön?

– Kyllä se oli ihan siitä, että hän on tuttu kaveri ja hänen kanssaan on hyvää jälkeä saatu ennenkin aikaiseksi. Ajateltiin sitten että mikäpä ettei, Bam messiin ja tehdään video.

No mikälaista tuota videota oli tehdä?

– Kyllähän kuvaustyö on aina odottamista ja venaamista. Itseasiassa se kuvaaminen ei kauan kestä, mutta se on latautumista ja valmistelua oikeastaan pääasiassa siihen että haetaan sitä fiilistä, että saa näkymään niinä sekunteina mitä siinä kuvassa näkyy niin että se lataus näkyy kans täysillä.

Th 69 Eyes on tänä kesänä kiertänyt ulkomailla aina Englantia ja Australiaa myöten ja levyn julkaisun jälkeen bändi lähtee jälleen tien päälle.

– Kyllä, alkuun tehdään Suomessa muutama keikka lämmittelyksi ja sen jälkeen lähdetään sitten jenkki-rundille lokakuussa. Sen jälkeen palataan Suomeen ja tehdään täällä muutama keikka ja sen jälkeen kierretään Eurooppaa. Ja siitä sitten taas eteenpäin.

Nykyään The 69 eyes on sen verran kansainvälistynyt bändi, että bändin näkeminen Suomessa alkaa olla jo harvinaista herkkua faneille. Mutta nyt asiaan on tosiaan tulossa muutos, ja bändi tullaan Suomessakin näkemään useaan otteeseen.

– Kyllä, vuoden lopussa viikonloput ainakin ollaan Suomessa keikoilla. Edellisten levyjen aikaan vähemmän kierrettiin Suomea, joten kierretään nyt sitten täälläkin se loppuvuosi ja sitten maailmankiertue jatkuu taas ensi vuoden puolella.

Nyt on aika päästää Archie69 tapaamaan fanejaan ja viettämään ennakkokuunteluiltaa muiden kanssa. Haastattelu kun tehtiin radiossa, niin tottakai annetaan mahdollisuus toivekappaleeseen. Archie halusi kuulla Sex Pistolsin Holidays In The Sun -biisin. Mutta miksi?

– Se tuli yhtäkkiä mielijohteena. Tämä Pistolsin levy (Never Mind The Bollocks) on sellanen levy mihin mä en oo koskaan kyllästynyt ja se on aika harvinaista. On muutama sellanen levy mitä kuuntelen joihin ei ikinä kyllästy ja ajattelin että Sex Pistolsia on kyllä soitettava jälleen kerran.

Lue uuden Back In Blood -levyn arvostelu täältä.