The 69 Eyes – Back In Blood

backinbloodThe 69 Eyes:n tuore levy Back In Blood julkaistiin elokuun lopulla Euroopassa ja syyskuun puolivälissä Yhdysvalloissa. Levy nousi heti julkaisuviikollaan hienosti Suomen albumilistan sijalle 3 ja Saksassa sijalle 32, joten ei tämä ihan huono levy voi olla.

Back In Blood on pääasiassa rocklevy, jossa kitarat määräävät; synaosasto ja muut koneet on jätetty tällä kertaa huomattavasti vähemmälle kuin aiemmilla levyillä. Heti ensimmäisestä avausraidasta, Back In Blood, huomaa että nyt rokataan ja kunnolla. Perinteisistä goottihyminöistä pitävien ei kuitenkaan tarvitse säikähtää, sillä levyllä myös ”goottaillaan” vanhaan tuttuun tyyliin mm. kappaleissa Night Watch ja Eternal.

Levyn on tuottanut mm. Slayeria ja Monster Magnetia tuottanut ja Grammy-palkittu Matt Hyde. Archie69 hehkutti tyyppiä Rockkonttori.netin haastattelussa jo ennen levyn julkaisua ja kyllähän tämä mies tuntuu hommansa osaavan. Levy kuulostaa hyvältä ja myös siltä, että bändi itse soittaa, ja se on hyvä juttu. Koneet ja muut apuvälineet on tällä levyllä jätetty sivualalle ja bändi päässyt pääosaan. Tästä syystä levy ehkä kuulostaakin rosoisemmalta ja ei-niin-sliipatulta kuin aiemmat, mutta sehän on juuri olennaista kun on kyseessä rock-levy. Bändi soittaa mainiosti ja rokkaa uskottavasti. Myös laulaja Jyrki69 hoitaa hommansa, mitä nyt hiukan lisäpotkua tulkitsemiseen kaivattaisiin joissain biiseissä. Mutta pääasiassa tämäkin osa on kunnossa ja kyllä se Jyrki-poika laulaa osaa. Rauhallisempien biisien laulaminen häneltä onnistuu erittäin hyvin ja hän osaa luoda niihin juuri oikean tunnelman.

Ensimmäinen single-lohkaisu levyltä oli Dead Girls Are Easy, joka toimii erinomaisesti sinkkuna. Levyltä löytyy useita yhtä lailla rokkaavia kappaleita kuten Dead N’ Gone ja The Good ,The Bad & The Undead, mutta myös rauhallisempaa menoa josta vastaa esimerkiksi biisit Hunger ja Eternal. Kuten biisien nimistä voi päätellä, niin pimeissä aiheissa pysytään tälläkin levyllä. Mutta niinhän se on, ettei vampyyrit miksikään muutu ja turha sitä aurinkoisesta säästä ja pikkulinnuista on laulaa, jos haluaa olla uskottava pimeyden olento.

Levy on nauhoitettu Los Angelesissa Matt Hyden valvovan silmän alla ja Dead Girls Are Easy -biisin musiikkivideon on ohjannut sekoiluistaan tuttu Bam Margera, joka on myös kunnostautunut musiikkivideoiden ohjaajana. Kansainvälistä meininkiä on siis tällä levyllä ja kierteleväthän pojat siellä Amerikassakin ja muuallakin päin maailmaa. Toki Suomessakin bändillä on tällä kertaa kiitettävästi keikkoja, joten suomalais-faneillekin on luvassa 69 Eyes:a ihan livenä.

Back In Blood -levy saattaa aiheuttaa faneissa jonkin verran ristiriitaisia tunteita, mutta luulen, että tämä levy eksyy jokaisen 69-fanin levysoittimeen. Sekä ehkä myös uusien fanien, jotka tämän levyn myötä bändiin tutustuvat.

Lue myös The 69 Eyes -haastattelu täältä.