Buckcherry – Black Butterfly

blackbutterflyLos Angelesista ponnistava hard rock -ryhmä Buckcherry julkaisi kuluvana vuonna uuden albumin Black Butterfly. Jo vuodesta 1995 rokkia vääntänyt poppoo jatkaa uudella levyllä perinteisen rockin voimalla. Vaikka bändi rokkaa monet nykyajan bändit pöydän alle, jostain syystä bändi on kuitenkin välttänyt suuremman julkisuuden. Vaikka onhan bändi ollut mukana mm. Mötley Cruen luotsaamalla Crue Festillä ja kyllähän bändi tietyissä piireissä on haalinut ison kasan kunnioitusta.

Tällaista suoraviivaista rokkia kaivataan nykypäivänäkin. Vaikka bändi ei koneilla prässäile, vaan turvautuu perinteiseen kitaravoittoiseen ja energiseen rockiin, niin varsinkin tämä uusi levy on hämmästyttävän tarkasti tehty. Kuulostaa siltä, että jokainen rummunlyönti on ajoitettu sekunnin murto-osalleen juuri oikealle paikalle ja biisejä on hiottu niin kauan, että ne ovat täydellisessä tasapainossa. Huolella tuotetusta levystä huolimatta perinteinen rockin kliseitä kunnioittava meininki on saatu säilytettyä.

Levyllä kuullaan myös loistava cover-versio vuosikymmenien takaisesta rock-helmestä Highway Star. Itsekin ennen biisin kuuntelua pelästyin, että nyt on menty sorkkimaan sellaista aarretta, joka täytyy jättää rauhaan likaisilta näpeiltä. Mutta biisin kuunneltuani pelkoni hälveni, sillä biisi on tehty alkuperäistä kunnioittaen ja nykyajan soundeilla biisi potkii päähän ihan yhtä hyvin, ellei paremminkin, kuin alkuperäinen aikoinaan. Tästä kumarrus Buckcherrylle!

Levyn aloitusraita Rescue Me avaa levyn tasaisen varmasti. Sitä seuraava Tired Of You jää soimaan päähän tarttuvalla rytmillä ja laululla. Tästä ei rock enää parane. Seuraavaksi potin räjäyttääkin jo aiemmin mainittu hieno versio Higway Starista. Näiden kolmen biisin jälkeen levy on saanut kuuntelijan koukkuun ja niin hyvälle tuulelle, että loppulevyn ajan rujoinkin rock-äijä on hymy korvissa.

Rajun rock-räimeen tiimellyksessä on hyvä välillä myös hiukan rauhoittua, liika vauhti nimittäin hyydyttää nopeasti. Buckcherry on tämänkin hoitanut hienosti ujuttamalla levylle tuttuun tapaansa muutaman hitaamman rock-balladin kuten Dreams ja Don’t Go Away.

Levyltä sigleksi lohkaistu Talk To Me on ehdottomasti loistava sinkkuvalinta, se jumittuu soimaan päähän takuu varmasti. Biisistä on myös julkaistu musiikkivideo, joka löytyy ainakin bändin virallisilta kotisivuilta. Talk To Me on hyvä esimerkki siitä, kuinka tehdä tyylikkäästi kaupallinen, mutta silti uskottava rock-biisi.

Black Butterfly -levyllään Buckcherry jatkaa tuttuun malliinsa perinteitä kunnioittavan rockin parissa, vaikkakin levy on tasaisempi ja hieman aikuisempi kuin vuosien takaiset. Mutta ei aikuistuminen ja vanheneminen aina ole paha asia, jos sen osaa tehdä tyylillä. Laulaja Josh Toddin terävä ääni yhdistettynä taitavaan soittamiseen ja oikea annos rockasennetta riittävät siihen, että tämä levy miellyttää melko varmasti jokaista aidon rock-musiikin ystävää.