Children Of Bodom – Skeletons In The Closet

skeletonsChildren Of Bodom on kaivanut luurangot kaapista ja julkaissut kokonaisen levyllisen cover-biisejä. Jännä veto, mutta ei siltikään niin yllättävä. Onhan näitä coverrykäisyjä kuultu aiemminkin mm. sinkkujen niin sanoituilla b-puolilla.

Skeletons In The Closet sisältää siis 17 laina-biisiä. Bändi coveroi mm. CCR:ää, Ramonesia, Anthraxia, Poisonia ja Britney Spearsiä! Britneyn ”Oops I Did It Again” on muuttunut Bodomin lasten käsittelyssä hauskaksi ja loistavaksi rock-kappaleeksi. Biisihän on jo pitkän aikaa ollut saatavilla ja on varmasti tullut jo tutuksi jokaiselle amis-rokkarille.

Skeletons In The Closet on rokkaavampi kokonaisuus kuin aiemmat COB -albumit. Trash metallia löytyy tältäkin levyltä, mutta ilahduttavasti myös perinteisempää hard rockia. Alexi Laiho on loistava rocklaulaja ja tätä kykyä hänen pitäisi käyttää enemmän hyväkseen.

Levyn avausraita, CCR:n ”Looking Out My Backdoor”, on albumin ensimmäinen singlelohkaisu. Kappale on loistava rockkappale, joka on tehty hiukan humoristisella kantri-asenteella yhdistettynä hard rockiin. Biisistä on nähtävillä myös musiikkivideon tapainen bändin kotisivuilla.

Vaikka kyse on cover-levystä, niin COB on onnistunut tekemään biiseistä sen verran erilaisia, että joidenkin biisien kohdalla voi olla hankala tunnistaa kappaletta, vaikka se lopulta paljastuisikin tutuksi. Mutta ei tämä niinkään heikkous ole, vaan on ihan hyvä että kappaleisiin on saatu jotain uutta ja ”Bodommaista”. Perinteisempää Children Of Bodom -meininkiä levyllä edustavat mm. ”Mass Hypnosis” (Sepultura), ”Silent Scream” (Slayer) ja ”Antisocial” (Trust/Anthrax).

Levyn parhaimmistoa on ehdottomasti ”Bed Of Nails” (Alice Cooper), jossa on yhdistetty hienosti trash metallia ja melodista hard rockia. Omalla tavallaan tämä versio hipoo hyvyydessään jopa alkuperäistä versiota. Myös Poison -cover ”Talk Dirty To Me” on loistava ralli. Punk-maiset kolmisointu kitarariffit ja Alexi Laihon karhea ääni vaan sopivat hienosti yhteen. Tämä versio on allekirjoittaneen mielestä potkivampi kuin alkuperäinen, johtuen ehkä siitä, että Poison ei ole koskaan kuulunut terävimpiin suosikkeihini. Mutta COB onnitustui tämänkin biisin herättämään henkiin.

Kaiken kaikkiaan Skeletons In The Closet on loistava hardrocktrashmetal -albumi, joka varmasti iskee myös sellaisiin kuulijoihin, jotka eivät Children Of Bodomista ole aiemmin välittäneet minkään vertaa. Joten vaikka trash-metal ei iske, niin tsekkaa silti tämä levy. Voit yllättyä positiivisesti.

One comment to “Children Of Bodom – Skeletons In The Closet”

Comments are closed.