Kiss – Sonic Boom

kiss_sonic_boomYksi tämä vuoden varmasti odotetuimmista albumeista on legendaarisen Kiss -yhtyeen uusi albumi Sonic Boom, joka ilmestyi kauppojen hyllyille lokakuun alussa. Albumi on yhtyeen ensimmäinen 11 vuoteen, joten fanien pitkä odotus palkittiin viimein. Kiss -faneille onkin nyt tarjolla 11 uutta rokkaavaa Kiss -rallia. Josko siinä olisi tarpeeksi seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Sonic Boomia on kehuttu jopa Kissin koko vuosikymmeniä kestäneen uran parhaimmaksi. Listasijoitusten valossa tarkasteltuna tämä väite onkin totta, nimittäin mikään aiempi Kiss -albumi ei ole julkaisuviikolla noussut yhtä korkealle listoilla. Myös yhtyeen jäsenet ovat sitä mieltä, että nyt bändi on kasvanut ja hioutunut siihen pisteeseen mitä sen pitääkin olla. USA:n listan ykköspaikka jäi edelleen Kissiltä saavuttamatta, mutta hyvänä kakkosena tämä albumi tuolla kuuluisalla listallakin debytoi.

Mutta kuinka hyvä tämä levy sitten oikeasti on? No onhan se hyvä! Varmasti monelle Kiss -fanille jo pelkästään uuden Kiss -levyn ilmestyminen on vuoden kohokohta huolimatta lopputuloksesta, mutta tämä levy rokkaa ihan oikeasti. Kiss pitää kiinni vanhoista perinteistä ja levy on tehty vanhaan 70 -luvun tyyliin oikeilla soittimilla ilman koneellisia studiokikkoja. Soundi on vanhaa tuttua Kissiä bändin kultavuosilta, mutta kuulostaa silti tuoreelta ja raikkaalta.

Ensimmäinen single Modern Day Delilah on loistava biisi, joka tuo mieleen vanhat Kissin klassikot. Vaikkakin ensimmäisellä kuuntelu kerralla olin valmis lyttäämään tuon kappaleen maan tasalle,  muutaman kuuntelu kerran jälkeen biisi alkoi upota. Ei se ehkä silti paras valinta ensimmäiseksi singleksi ole, sillä levyllä on useita tarttuvampiakin biisejä kuten Russian Roulette ja Yes I Know. Levy rokkaa alusta loppuun äijämäisellä asenteella, eikä hempeilylle jää tilaa tällä levyllä.

Sonic Boom ei sinänsä tarjoa mitään merkittävää uutta, mutta miksi hyväksi havaittua kaavaa miksikään muuttamaan? Tätä kaikki Kissiltä odottavat ja tätä he myös saavat. Eli hyvin väännettyä rock’n’rollia tarttuvine kertosäkeineen. Täytyy myöntää että itse en levyltä näin paljoa uskaltanut odottaa, joten tämä yllätti erittäin positiivisesti. Levystä on myös saatavilla Special Edition, joka sisältää uusien kappaleiden lisäksi uudelleennauhoitettuja Kiss -klassikoita ja muutaman live-vedon. Uudelleennauhoituksilla kappaleiden alkuperäisiä sovituksia kunnioitetaan tarkasti ja homma toimii niinkuin ennenkin. Ehdottomasti parasta Kissiä pitkiin aikoihin, ehkä jopa parasta ikinä.

One comment to “Kiss – Sonic Boom”
  1. Pingback: Kesän festarit tuovat valoa talven pimeyteen uutisillaan « Rockkonttori.net

Comments are closed.