Foo Fighters – Greatest Hits

FF_GREATESTGrammy-palkittu ja useita platinalevyjä ansainnut Foo Fighters on päättänyt laittaa 15 vuotta kestäneen taipaleensa parhaat palat yksiin kansiin. Greatest Hits -kokoelma sisältää, kuten tapana on, bändin suurimmat hitit vuosien varrelta. Vanhojen hittien lisäksi levyltä löytyy 2 aivan uutta kappaletta, singleksi valittu ”Wheels” sekä ”Word Forward”, jotka on nauhoitettu tätä levyä varten bändin omalla 606 -studiolla tuottaja Butch Vigin valvovan silmän alla.

Levyltä löytyy ainakin yksi kappale jokaiselta Foo Fighters -albumilta, aina ensimmäisestä vuonna 1995 julkaistusta bändin nimeä kantavasta debyyttialbumista alkaen, jolta levylle on valikoitunut ”This Is A Call” ja ”Big Me”. Vuonna 1997 levy sai jatkoa, kun bändi julkaisi tupla-platinaa ansainneen ”The Colour & The Shape” -albumin. Suurimmat hitit levyltä olivat ”Monkeywrench”, ”Everlong” ja ”My Hero”, jotka tottakai löytyvät myös tältä kokoelmalta. Näiden lisäksi faneille tarjotaan extra-herkkua kyseiseltä albumilta, nimittäin kokoelmalta löytyy ensimmäinen studionauhoitus ”Everlong” -biisistä akustisena versiona.

Grammy -palkituilta There Is Nothing Left To Lose (1999) ja One By One (2002) levyiltä löytyy molemmilta kaksi kappaletta; ”Learn To Fly” ja ”Break Out”, sekä ”All My Life” ja ”Times Like These”. 2005 ilmestyneeltä ”In Your Honor” tupla-cd:ltä kokoelmalle on valittu mikäpä muukaan, kuin radioiden soittolistoja ympäri maailman hallinnut ”Best Of You”. Kokoelman täydentää 2007 vuonna julkaistulta ”Echoes, Silence, Patients & Grace” -albumilta tunnetuksi tulleet ”The Prentender” ja ”Long Road To Ruin.”

Levyltä löytyvät kaksi uutta kappaletta, ”Wheels” ja ”Word Forward”, eivät suuria tunteita nostata. Biisit ovat perushyvää Foo Fightersia, mutta eivät ehkä kuitenkaan sitä kaikkein terävintä klassikko-ainesta. ”Wheels” -kappale toki on saanut kunnioitettavasti radio-soittoa ja siitä tehty videokin on pyörinyt musiikkikanavilla tiuhaan, mutta tuskin tämä kappale jää elämään samaan tapaan kuin kokoelmalta löytyvät lukuisat muut jo klassikoiksi muodostuneet kappaleet.

Foo Fightersin uraan mahtuu jo niin monta hittikappaletta ja paljon mainetta, että nyt olikin jo korkea aika julkaista kokoelma. Levylle on onnistuttu kasaamaan kaikki parhaimmat Foo Fighters -biisit ja kuinka monella muulla bändillä edes on näin paljon hittejä, että niistä saadaan aikaiseksi levy, jolta ei löydy yhtään huonoa biisiä? Levy kannattaa hankkia, varsinkin jos et omista vielä yhtään bändin albumia.

Levystä on saatavilla myös Deluxe Edition, jolta löytyy musiikkivideoiden ja live-pätkien lisäksi 28-sivuinen kirja, joka sisältää ennennäkemättömiä kuvia bändin 15 -vuotisen historian ajalta. Vinyylisoittimien omistajille levystä on tarjolla myös vinyyliversio.