Tuhkalehto hyvällä asialla – myös uutta levyä odotettavissa

Jyväskyläläinen Sampo-Ilmari Tuhkalehto on bändinsä kanssa mukana syksyllä käynnistyvällä Music Against Drugs -kiertueella. Myös uusi albumi valmistuu pikkuhiljaa.

Bändillä on riittänyt kesällä keikkoja ja Sampo-Ilmari onkin asiaan tyytyväinen.

– Joo tää on tosi makeeta. Tässä rokkitouhussa se biisien tekeminen on ehkä se ainoa sellanen taiteiluhetki. Keikat on ehkä enemmän sitä, että pääsee pitään hauskaa ja tapaamaan kuuntelijoita. Ainut raskas hetki on oikeastaan se kun vääntää niitä biisejä ja studiossa voi olla välillä vähä rankkaa, mutta keikkojen tekeminen on iha älyttömän hauskaa, koska sitten taas pääsee tapaamaan niitä ihmisiä, joille se musiikki merkitsee ja siitä saa ihan älyttömästi energiaa. Se on parasta tässä hommassa, eli keikkojen tekeminen.

Tuhkalehto on myös tiiviisti mukana Music Against Drugs -tapahtumissa ja sen myötä on luvassa myös kiertuetta ensi talvena.

– Kyllä, meillä on ihan tällanen Music Against Drugs -yhdistys ja meillä on siinä yhteistyökumppanina Youth Against Drugs, jolla on 20 vuoden historia nuorten päihdetyöstä. Keväällä pidimme tarkotuksella vähän taukoa, mutta Vaasan kaupunki ehdottomasti toivoi että sais koulujen viimeiselle viikolle Music Against Drugs -viikon ja sitte Music Against Drugs -tapahtuman päättäjäispäivälle. Varsinainen Music Against Drugs -kiertue sijoittuu kuitenkin ensi talveen ja käynnistyy syksyllä.

Music Against Drugs -kiertueella ollaan tärkeällä asialla näyttämässä esimerkkiä nuorille.

– Mun mielestä tärkeintä on tavallaan se, että näytetään, että voi olla tosi hauskaa ilman mitään päihteitä. On paljon nuoria, jotka ei oo tavallaan saanu sellasta mahdollisuutta, että kaikki kaverit oiskin jonain perjantaina oikeasti selvinpäin. Me annetaan se esimerkki, että on mahdollista pitää hauskaa ilman päihteitä. Sit me pyritään kyllä varomaan kaikenlaista paasaamista, koska paasaaminen yleensä kääntyy itteänsä vastaan, eikä sillä saavuteta sitä haluttua tulosta. Tärkeintä on että jengillä on rento meininki.

Keväällä bändiltä ilmestyi uusi single Routaa Raajoissa. Uusia singlelohkaisuja ja myös kokopitkää albumiakin on luvassa tulevaisuudessa.

– Tää oli ensimmäinen sinkkulohkaisu ja me äänitetään nyt tää kakkoslevy tällasissa sessioissa, eli ensimmäinen sessio on nyt ollut ja todennäköisesti kaikista sessioista tulee sit aina uus sinkku. Jokaisessa sessiossa tallennetaan vähä useampi määrä biisejä ja niistä sit yks lohkastaan sinkkuna. Ensimmäinen sessio tuotti tämän Routaa Raajoissa -sinkun.

Minkätyylistä levyä ja musiikkia Tuhkalehdolta on lupa odottaa tulevaisuudessa?

– Jos vertaa ensimmäisen levyn biiseihin, niin Routaa Raajoissa -biisissäkin ollaan selvästi menty musiikillisesti sellaseen yksinkertaisempaan ja tehokkaampaan suuntaan. Ollaan jätetty ehkä vähän sellasia musiikillisia koruiluja hiukan pois ja mennään suorempaan ja tavallaan rouhivammin. Tos just poikien kans puhuttiin, että me soitettiin livenäkin tätä Routaa Raajoissa -biisiä ja yhtä toista biisiä, mitä ei vielä olla julkastu, ja me huomattiin että ne on tavallaan tosi tehokkaita ja rytiseviä. Juteltiin et täytyy kyl levylle tehä vähän muutakin, ei sen saa toisaalta olla liian yksipuolinen. Täytyy joku nättikin biisi yrittää tehä joukkoon, Sampo-Ilmari naureskelee.

Sampo-Ilmari kertoi haastattelussa myös siitä, mistä Tuhkalenhto -bändin kipinä sai alkunsa. Kuuntele tarina tästä:

[podcast]http://www.rockkonttori.net/wp-content/uploads/2010/08/TUHKALEHTO1.mp3[/podcast]

Listietoa bändistä:
http://www.tuhkalehto.com