Volbeat – Beyond Hell/Above Heaven

Volbeat herätti muutamia vuosia sitten ihmisten mielenkiinnon yhdistelemällä metallimusiikin elementtejä milloin kantriin,  milloin perinteisempään rock’n’rolliin. Tällä samalla tehokkaasti toimivaksi osoittautuneella kaavalla jatketaan myös  uusimmalla Beyond Hell/Above Heaven -albumilla.

Kyseessä on Tanskalaisen Volbeatin neljäs studioalbumi. Albumi on täysin tunnistettavaa Volbeatia, joskin se kuulostaa paljon monipuolisemmalta kuin aiemmat levyt. Levyllä on erilaisia ja erisävyisiä kappaleita, ja ns. enemmän elämää. Bändi on oppinut soittamaan monipuolisemmin ja hiomaan paketin entistä paremmaksi. Myös laulaja on oppinut tai uskaltautunut käyttämään ääntään jonkin verran monipuolisemmin.

Levyn ensimmäinen single Fallen tarjoilee levyn tasaisinta materiaalia. Levyltä löytyy huuliharpuin maustettua kantrihenkistä musiikkia, sekä raskasta, melkein jopa heavymetallin puolelle kääntyvää materiaalia. Levy ei ole niin ennalta-arvattava kuin aiemmat ja tarjoilee myös yllätyksiä, kuten Evelyn -niminen kappale, jossa vierailee Napalm Death –yhtyeestä tuttu  Mark ”Barney” Greenway. Kappale edustaakin levyn raskainta meininkiä ja Barneyn karu laulu tarjoaa jotain ennenkuulumatonta Volbeatin levyllä.

Volbeat nauttii suurta suosiota etenkin meillä Suomessa ja onkin aiempien levyjen myötä keikkaillut täällä ahkerasti. Ja ihme olisi jos ei Volbeatia jälleen piakkoin nähtäisi SUomessa. Uusi levy Beyond Hell/Above Heaven iskee takuuvarmasti jos aiemmat levyt kolahtivat. Ja mikä parasta, uusi levy tarjoaa vanhan tutun lisäksi jotain uutta ja raikasta.