Levyarvostelu: Hardcore Superstar – HCSS

Hardcore Superstarin edellinen albumi C’mon take on me jäi hieman laimeaksi aiemman Split Your Lip –levyn tykitettyä yksinkertaisen toimivilla ja tarttuvilla biiseillä odotukset korkealle, puhumattakaan vuonna 2011 ilmestyneellä kokoelmalevyllä julkaistusta erittäin tarttuvasta We don’t need a cure -kappaleesta. Huhtikuussa 2015 ilmestynyt HCSS sen sijaan on mielenkiintoinen ja ristiriitainen tapaus.

Ensimmäiset kaksi kappaletta menevät ohi sen suurempia tunteita herättämättä, lukuun ottamatta Party Til I’m Gone –kappaleen tyylikästä kitarointia, mutta kolmannen, mukavalla rytmillä varustetun glamrock-henkisen The Cemeteryn aikana huomaa jalan jo vaivihkaa polkevan lattiaa. Sitä seuraava Off With Theirs Heads on perus Hardcore Superstaria, jääden hieman keskiverron alapuolelle.

Tästä eteenpäin alkaakin mielenkiinto herätä. Hardcore Superstar –mittakaavassa omituisesti alkava, lähes 8 minuuttia kestävä, hieman laahaava ja pitkäveteinen Fly johdattelee levyn toiselle puoliskolle, joka toimii jo paljon paremmin.

Tyylikäs ja rokkaava The Ocean tuo levyyn vauhtia riffeillään, vaikkakin kertosäe on hieman löysä. Sitä seuraava Touch the sky on ehdottomasti levyn hienoin, ja uskallanpa väittää, että ehkä jopa yksi koko bändin hienoimmista biiseistä. Alkuosuuden laulaa vieraileva artisti Etzia, jonka ääni sopii hämmästyttävän hyvin biisiin. Kertosäkeessä mukaan tulee bändin oma laulaja. Aikanaan kun biisin kuuli  ensimmäisen kerran, oli reaktio ensihämmennyksen jälkeen innostunut. Erittäin toimiva, raikas ja erilaisuudellaan ilahduttava kappale.

Loppulevyn ajaksi palataan takaisin perinteisempään meininkiin, mutta hieman paremmalla lopputuloksella kuin levyn alkupuoliskolla. Glue on kuin halpaa liimaa, joka kyllä tarttuu, muttei pysy pitkään. Levyn päättävä Messed Up For Sure ei sen kummemmin sytytä, mutta ei jätä täysin kylmäksikään.

HCSS on kyllä täysin tunnistettavaa Hardcore Superstaria, mutta tyyliltään ja musiikillisesti hieman uskaltavampi ja monipuolisempi kuin bändin aiemmat levyt. Silti olisin toivonut vielä hieman enemmän rohkeutta rikkoa rajoja levyn ehdottomaksi kohokohdaksi jääneen Touch The Sky:n tyyliin.

 


 

Kappalelista:

01. Don’t Mean Shit
02. Party ‘Til I’m Gone
03. The Cemetery
04. Off With Their Heads
05. Fly
06. The Ocean
07. Touch The Sky
08. Growing Old
09. Glue
10. Messed Up For Sure