Apulannan Toni Wirtanen: Keikkojen pahin kilpailija on kotisohva

toni790Vaikka Apulanta myikin loppuun kaksi areenakeikkaa, on viime vuosina osa keikoista ja festivaaleista kärsinyt kävijäkadosta. Muutama tapahtuma on myös laittanut lapun luukulle. Jostain syystä varsinkaan nuoremmat eivät enää käy keikoilla entiseen tapaan. Apulannan Toni Wirtanen pitää tähän osasyynä vuonna 2008 alkanutta lamaa, mutta yhtenä isona syynä hän pitää myös kulttuurimuutosta.

Kaverit, joilla on baareja tai muita, valittavat että nuoret eivät oikein lähde mihinkään. Pahin kilpailija on kotisohva, kuten eräs festivaali- ja ravintolayrittäjänä kunnostautunut heppu sanoi. Se on tyly totuus, että jengi on vähän niin kuin Klamydia-yhtye laulaa: homeperseitä, Toni kommentoi kesällä 2014.

– Olisihan se hyvä, että ihmiset lähtisivät tapahtumiin paikan päälle, mutta onhan se tietysti vaivalloista kun voi tulla vähän kylmä ja saattaa sataakin ja kaikkea, Toni sanailee sarkastiseen sävyyn.

Wirtasella on selkeät terveiset nuorille. Sohvalla maatessa jää kokematta monia hienoja asioita.

– Mitä sä muistelet vanhana? Sitäkö, että perkule kun oli kova kun katsoin Metallican keikan Youtubesta, olikohan se kesällä 2014. Kylläpä oli siistiä. Verrattuna niihin kaikkiin miljooniin muistoihin, kun olet käynyt siellä paikan päällä, ja mitä kaikkea siinä matkalla tapahtui. Se on sitä niin sanottua elämää.

Teksti ja kuva: Joonas Ylipiha