Kuuntele mitä mieltä Backyard Babies -kitaristi on Suomesta

Backyard Babies julkaisi viime vuoden lopulla Them XX -nimeä kantavan kokoelman, jolla bändi juhlistaa 20 –vuotista uraansa. Kokoelma sisältää parhaita paloja bändin 20 -vuotiselta uralta, päivitetyn version Jet lag: The Movie -dokumentista, musiikkivideoita sekä harvinaisempia julkaisuja, kuten sinkkujen b-puolia ja muuta kivaa faneille.

Bändin 20 vuotiseen taipaleeseen mahtuu paljon menestystä, mutta myös vaikeita valintoja. Bändin kitaristi Dregen soitti aikoinaan myös Hellacopters –yhtyeessä, joka on sittemmin lopettanut toimintansa. Kun molemmat bändit alkoivat kerätä suurta menestystä, joutui Dregen tekemään valinnan näiden kahden bändin välillä. Lopulta hän valitsi jatkamisen Backyard Babiesin riveissä. Mutta onko mies nykyään tyytyväinen ratkaisuunsa?

”Se oli yksi vaikeimmista päätöksistä elämässäni. Se oli minulle iso ongelma, koska kyseessä on kaksi loistavaa bändiä. Mutta tämä tilanne toimii hyvin Hellacoptersille ja tämä toimii hyvin Backyard Babiesille, eli onnellinen loppu”, hän toteaa.

Tällä hetkellä takapihan babyt ovat kiertueella ja esiintyvät myös Suomessa 21.1. Tampereen Klubilla, 22.1. Turun Klubilla ja 23.1. Helsingin Tavastialla.

Yhtyeelle Suomi on tuttu maa, ovathan he vierailleet täällä lähes jokaisella kiertueellaan. Dregenin mukaan bändin alkutaipaleella heillä oli enemmän keikkoja Suomessa kuin Ruotsissa. Myös Suomalainen yleisö saa häneltä vilpittömät kehut.

”Olemme aina soittaneet ja tulemme aina soittamaan Suomessa kun olemme kiertueella. Itseasiassa Backyard Babiesin alkuaikoina meillä oli enemmän keikkoja Suomessa kuin Ruotsissa. Suomi on aina kohdellut meitä hyvin, meillä on aina ollut hyviä keikkoja ja yleisö on ollut fantastista.”

Mutta voittaako Suomalainen yleisö Ruotsalaiset? Ja mitä mieltä Dregen on useiden muiden bändien väitteistä, että Suomalainen yleisö on hullumpaa kuin muualla (siis ihan positiivisella tavalla).

Kuuntele pätkä haastattelusta:
[podcast]http://www.rockkonttori.net/wp-content/uploads/2010/01/Backyard-Babies-suomi21.mp3[/podcast]