Naked Idol rokkaa kansainvälisesti

Espoolainen Naked Idol julkaisi alkuvuodesta 2010 debyyttisinglensä ”My Weakness”. Single löysi välittömästi tiensä suomalaisille radioasemille ja myös bändin Myspace -sivujen suuret kävijämäärät kertovat kasvavasta suosiosta. Bändin Kanadasta lähtöisin oleva laulaja Brian James kertoo haastattelussa debyyttisinglen saamasta suosiosta ja bändin tulevaisuuden suunnitelmista.

Laulusolisti Brian James asuu nykyään Suomessa ja omien sanojensa mukaan nauttii vuodenaikojen vaihtelusta. Mutta miten hän päätyi Suomeen ja Naked Idolin laulusolistiksi?

– Tulin Kanadasta Suomeen työn perässä ja kuten tarina yleensä menee, alunperin tyttö toi minut tänne. Tapasin muutamia hyviä kavereita ja teimme musiikkia. Muutama tyyppi oli perustamassa bändiä ja he etsivät kansainvälisen kuuloista laulajaa, eli jotakuta jonka äidinkieli on englanti. Vietimme muutamia jammailutuokioita ja yksi asia johti toiseen ja nyt ollaan jo noin kolmen vuoden ajan kirjoitettu kappaleita yhdessä ja ”My Weakness” on meidän ensimmäinen esittely suurelle yleisölle.

Debyyttisingle My Weakness soi suomalaisilla radioasemilla ja bändin Myspace -sivuilla oli haastattelun aikaan jo yli puoli miljoona kävijää. Eli asiat ovat hyvällä mallilla?

– Se on ollut todellinen yllätys ja olemme kaikki vielä hiukan shokissa. Kaikki on tapahtunut todella nopeasti. Meitä soitetaan kaikkialla, teemme haastatteluja ja meidän Myspace -sivuilla taitaa olla viimeisen vuorokauden vieraillut ainakin 20000 uutta kävijää. Nämä ovat erittäin jännittäviä aikoja meille.

Naked Idol ei aio tietenkään jäädä vain yhden biisin bändiksi vaan he suunnittelevat jo toisen singlen ja kokonaisen albumin julkaisua.

– Meillä on paljon materiaalia mitä on syntynyt viimeisien vuosien aikana ja aiomme julkaista pian My Weakness:n perään uuden singlen. Koko albumin materiaali on periaatteessa jo valmiina; kaikki laulut on kirjoitettu ja olemme miksaamassa levyä parhaillaan. Levyn myötä lähdemme myös kiertueelle.

Aikooko bändi kiertää Suomen lisäksi myös muualla, esimerkiksi Kanadassa?

– Kanadassa varmasti, mutta luulen että aloitamme täältä kotikentältä, eli Suomesta. Meidän ensisijaiset fanimme ovat täällä ja olemmehan kuitenkin suomalainen bändi vaikka meillä onkin kanadalainen laulaja. Joten varmasti aloitamme täältä Suomesta ja katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu. Todennäköisesti ensin Eurooppaan ennen Pohjois-Amerikkaa.

Naked Idol kuulostaa erittäin kansainväliseltä bändiltä, joten varmasti myös ulkomaisten musiikkimarkkinoiden valloitus on suunnitelmissa.

– No luulen että se oli perustajajäsenten ajatuksena kun löysivät minut laulajaksi. He halusivat kansainväliseltä kuulostavan laulajan. Vaikka Suomessa on paljon hyviä bändejä, niin valitettavasti etenkin Pohjois-Amerikan yleisö on erittäin herkkää vieraalle aksentille. Vaikka on hyvää musiikkia, hyviä kappaleita ja hyviä tarinoita niin he ovat erittäin kriittisiä jos laulaja laulaa erilaisella aksentilla. Sen ei saisi olla niin, mutta niin se vain on. Se on yksi syy, miksi asiat saattavat olla helpompia minun ollessa laulajana.

Haastattelussa Brian James kertoi myös tarinaa My Weakness -kappaleen taustalta ja bändin nimen alkuperästä, sekä kuvaili bändin musiikillista tyyliä. Brian myös kertoi oman mielipiteensä television musiikki-formaateista kuten Idols ja X-factor. Kuuntele lisää tästä:

[podcast]http://www.rockkonttori.net/wp-content/uploads/2010/05/NAKED-IDOL.mp3[/podcast]

One comment to “Naked Idol rokkaa kansainvälisesti”

Comments are closed.