Joulupukkia ja ensi kesän festareita odotellessa…

Näin joulun alla useat festivaalit muistuttavat olemassaolostaan, ettei vain pääsisi kesä ja festarit unohtumaan kaiken muun juhlimisen ohella. Suurimmista suomalaisista festivaaleista jo Provinssirock, Tuska ja Sauna Open Air ovat julkaisseet tulevan kesän esiintyjiä, eikä mistään pienistä bändeistä ole kyse.

Provinssirock toteuttaa rokkikansan pitkän ja hartaan toiveen, eli tuo Seinäjoen Törnävänsaareen ensi kesänä paluun keikkalavoille tekevän System Of A Downin. Bändi soittaa Provinssissa sunnuntai-iltana 19. kesäkuuta ja kyseessä on SOADin Euroopan kiertueen päätöskeikka.

System Of A Down on ollut jo jonkin aikaa telakalla ja bändin jäsenet ovat puuhastelleet omien sooloprojektiensa parissa. Bändin toinen laulaja, Serj Tankian, esiintyikin juuri Provinssirockissa vuonna 2008.

Provinssirockin tiedote kertoo, että bändi haluaa lähettää seuraavanlaisia terveisiä:  ”Olemme innoissamme saadessamme kertoa, että System soittaa muutaman keikan yhdessä ensi vuonna. Me tahdomme myös kiittää uskollisuudestanne ja osoittamastanne tuesta, ei vain SOADille, vaan myös kullekin soolouraa tehneelle bändin jäsenelle. Meillä ei ole mitään suurempia tulevaisuuden suunnitelmia, vaan soitamme nämä keikat ihan vain siksi, että tahdomme soittaa jälleen yhdessä ja tahdomme soittaa teille mahtavat fanimme. Odotamme kovasti jo näkevämme teidät!”

Tampereella 9.-11. kesäkuuta järjestettävä Sauna Open Air -festivaali puolestaan on kertonut raskaista kiinnityksistä, nimittäin ensi kesänä Saunan lauteilla nähdään pääesiintyjinä itse pimeyden prinssi Ozzy Osbourne sekä mahdollisesti viimeistä kertaa suomessa nähtävä Judas Priest, joka on ilmoittanut tämän olevan heidän viimeinen maailmankiertueensa. Muita varmistuneita esiintyjiä ovat Helloween ja yksi Saunan toivotuimpiin bändeihin lukeutuva Saxon.

Ensi kesänä ei voi myöskään Tuskalta välttyä. Tällä kertaa Tuskaillaankin sitten ihan uudessa paikassa, nimittäin tämä raskaan musiikin festivaali on siirretty Helsingin Kaisaniemestä Suvilahteen. Myös ajankohta on vaihtunut heinäkuun alusta heinäkuun puoliväliin. Tuska on paljastanut jo 15 ensi kesän esiintyjää, jotka ovat At The Gates, Moonsorrow, Grave, Meshuggah, Spiritual Beggars, Agnostic Front, Enslaved, Misery Index, Church Of Misery, Arch Enemy, Exodus, Killing Joke, Kvelertak, Witchery ja Mygrain.

Ulkomaisista festareista mm. Britannian Knebworthissa 8-10. heinäkuuta järjestettävä Sonisphere-festari on julkistanut Slipknotin osallistumisen Sonisphere-kiertueelle. Tämä saattaa parhaassa tapauksessa tarkoittaa sitä, että kyseinen bändi nähdään myös Suomessa, nimittäin Sonisphere -festivaalihan on totuttu jo parina vuotena näkemään myös Suomen maaperällä kovine bändikattauksineen.

Tanskassa järjestettävä Roskilde puolestaan on ilmoittanut Iron Maidenin ja Kings Of Leonin esiintyjikseen ja ruotsin puolella järjestettävässä Sweden Rockissa soittaa Ozzy Osbourne, Joan Jett and The Blackhearts, Overkill, Saxon, The Haunted, Mustasch, Destruction, Agent Steele sekä Jason & The Scorchers.

Tutut nimet Ozzy Osbourne ja Judas Priest esiintyvät myös tulevan kesän Wacken Open Air -festareilla Saksassa. Wackenin tähän mennessä julkaistuihin artisteihin kuuluuvat myös Airbourne, suomalainen Apocalyptica, Avantasia, Blind Guardian, Excrementory G., In Solitude, Khold, Knorkator, Mayhem, Sepultura, Skamöld, Suicidal Tendencies sekä Warrant. Wacken järjestetään 4.-6. elokuuta.

Joulua odotellessa jäämme kuulolle, mitä kortteja festivaaleilla vielä on hihoissaan. Mutta näillä näkymin näyttää siltä, että kiireinen festari -kesä on jälleen tulossa… Sitten joskus.