Pyhät Tepot – Radioaktiivista jätettä EP

Viime vuonna debyyttialbuminsa julkaissut Pyhät Tepot jatkaa Radioaktiivista jätettä -EP:llä tutulla rennolla ja välittömällä suomirock -linjalla. 4 kappaletta (Me ollaan mitä ollaan, Kolme pulloa kaksi miestä, Ou nou (mä oon pulassa) ja Punk In Finland) sisältävä EP keventää mieltä ja jättää hyvän fiiliksen.

Levy-yhtiön (Sony) sivuilla yhtye kertoo kuluneen vuoden haastaneen heidät tekemään parempia biisejä ja vielä tarttuvampia melodioita. Teppojen biisinikkari Steven Riekki (aiemmin tunnettu nimellä Sipe Sontaläjä) kertoo teksteihin tarttuneen enemmän sanomaa ja otteita yhteiskunnan epäkohdista.

Pyhät Tepot soittaa suomirockia perinteisellä kaavalla; kevyttä riffittelyä ja letkeitä kuorolaulanta-kertosäkeitä. Bändiä kuunnellessa ja katsoessa tulee väkisinkin paikoitellen mieleen jo keikkalavat jättänyt Tehosekoitin rokimmillaan.

Bändistä huokuu perinteinen vanhan ajan punkrock -asenne niin olemuksessa kuin musiikissa. Bändi on piristys nykyajan raskaaseen ja melankoliseen musiikkitarjontaan. Näin kesää odotellessa tämä levy pistää hymyn huulille ja mielikuvissa siirrytäänkin jo kesäterassille suomirockin siivittämänä.